Tullgalan är en viktig mötesplats i Västsverige för tullfrågor och ger företag information om nyheter på tullområdet.

Eventet arrangerades i år för tredje året i rad av Ecus. Den uppskattade konferensen arrangeras i Göteborg varje år i maj och följs av en galamiddag, då priser delas ut för prestationer inom tullområdet. I år hade galan 50 deltagare från företag från Västsverige. Utmaningarna kring digitalisering av tulltjänster och e-handel var fokus på årets Tullgala. Det gavs några intressanta exempel från Jula och Easycom. Alexander Goodwille från familjeföretaget Goodwille berättade om hur Brexit påverkar affärsklimatet i Storbritannien.

Under Tullgalan spelades ett nytt avsnitt av Tullpodden in med Tullverkets specialist Stefan Björkencrona inför publik. Det blev ett samtal om nyheter inom EU:s tullagstiftning UCC och de senaste tullnyheterna. Nu kan du också lyssna på programmet på tullpodden.se.

Yrkeshögskolan i Mölnlycke fick Tullpriset

Tullpriset är instiftat av Ecus för att uppmärksamma viktiga prestationer på tullområdet. Ecus belönar genom Tullpriset personer, företag och organisationer som har utmärkt sig inom tullområdet. Under galamiddagen på Tullgalan delades Ecus Tullpriset ut i två kategorier: Årets Tulllprestation och Årets Tullpoddare.

För att ha startat och genomfört Sveriges första Tullspecialistutbildning tilldelades Yrkeshögskolan i Mölnlycke Årets tullprestation. Stefan Björkencrona från Tullverket fick pris för sitt flitiga deltagande i Tullpodden och blev utsedd till Årets Tullpoddare.