Ett nummer - Alla svar:  +46 (0) 771 375 700   Dygnet runt - Alla dagar

Ring: +46 (0) 771 375 700   Dygnet runt

« Visa alla kunder

lindex skylt

Lindex är en av Europas ledande  modeföretag med nästan 500 butiker på  18 marknader, samt en webbshop som  når 28 länder. Lindex äger inga egna  fabriker, utan jobbar med oberoende  leverantörer och fabriker runt om i  världen, i ett omfattande internationellt  logistikflöde.

"Upplägget gör att vi själva avgör från stund till stund hur mycket vi vill göra själva, vilket ger oss en bra resursprioritering"

Katti Edwardsson, Inbound Logistic Manager
Lindex


För sju år sedan bestämde Lindex sig för att effektivisera sin tullhantering och började undersöka olika möjliga lösningar. Valet föll på ett samarbete med tulladministrationsföretaget Ecus med fokus på Sverige/Norge logistiken - ett samarbete som utvecklats genom åren.

- Vi ser en trygghet och en effektivitet i att Ecus kan leverera en helhet med IT-lösningar, konsultation och tulladministration, säger Katti Edvardsson, Inbound Logistic Manager på Lindex. Under åren har vi även haft ett bra kunskapsutbyte mellan företagen, vilket medfört att vi idag hanterar merparten av administrationen själva.

Tullsystemet CPC tillåter att Lindex personal och Ecus tulladministratörer simultant kan arbeta med aktuella tulldeklarationer - och man har full insyn i alla tullhändelser oavsett vem som utför arbetet. Man kan även administrera exporten mot Svenska tullen och importen mot Norska tullen i ett enda flöde.

- Upplägget gör att vi själva avgör från stund till stund hur mycket vi vill göra själva, vilket ger oss en bra resursprioritering, avslutar Katti Edvardsson.